Batavus omafietsen

 

Batavus is ook zo´n gerennomeerd merk en beschikt tegenwoordig over een uitgebreid(er) assortiment omafietsen.

Zo is er de Batavus Old Dutch in een uitvoering met, en een uitvoering zonder versnellingen. De adviesprijs voor de Old Dutch single speed komt op € 399,- (zie hierboven), terwijl de uitvoering met 3 versnellingen € 499,- moet kosten. Dit type komt bij Bikesplaza voor de types 2010 bijvoorbeeld op € 339,- uit, en met versnellingen op € 424,- . Bij Centralbikes komt deze fiets uit 2010 op € 319,- en met versnellingen op € 399,-.

 

Batavus Favoriet

Verder heeft Batavus in de range omafietsen de uitvoeringen Favoriet en Favoriet Deluxe. De Favoriet is een model uit de retrosfeer waarbij het gewenste comfort van tegenwoordig niet is vergeten. Deze fiets is verder net als de Old Dutch een echte klassieker. Het is een opa- of omafiets waarin alle bekende eigenschappen terug zijn te vinden en het moderne comfort niet ontbreekt. Deze Batavus is uitgerust met een terugtraprem, 3 versnellingen en comfortabel gelzadel. Voor de Favoriet geldt een adviesprijs van €449,- terwijl de Deluxe (afbeelding rechtsboven) € 499,- op moet brengen.

Voor wie het nog niet retro genoeg is, heeft de ontwerper deze Batavus Favoriet nog eens extra voorzien van wat luxere zaken zoals een handige voordrager en banden en handvatten die in een sjieke leverkleur zijn uitgevoerd . Het is een luxepaard geworden, met een stoere, sterke en bovenal handige uitstraling. De Batavus Favoriet Deluxe toont hiermee aan dat een combinatie van heden en verleden tot een bevredigend resultaat leidt. Bij Centralbikes kosten deze fietsen respectievelijk € 359,- en € 399,-.

Oorsprong omafiets

De toerfiets, zoals het model van de omafiets oorspronkelijk heette en die we nu niet anders kennen als de omafiets, stamt oorspronkelijk uit Engeland.


Naam omafiets

Het product had al enige tijd bestaan, werd opnieuw ontdekt en kreeg een toepasselijke naam. Een verlangen naar de tijd van oma, zogezegd.


Afgleide fietsen

Op basis van de omafiets zijn in het verleden allerlei afgeleide fietsen ontwikkeld: Deze fietsen, zoals de bakkersfiets zijn in het verleden veel gebruikt en dat is eigenlijk nog steeds het geval.


Frame omafiets

De gebogen framebuis van de opoefiets was toentertijd op een zodanige wijze uitgevoerd dat de dames op een gemakkelijke en beschaafd ogende wijze de fiets konden bestijgen.


Balhoofdbuislengte

Over de lengte van de balhoofdbuis van de omafiets is door de jaren heen het nodige te doen geweest.


Copyright:   Bycicle Repairman

Disclaimer