Gazelle omafietsen

Als er een A-merk te vinden is op het terrein van de omafiets dan is het wel de Gazelle. Gazelle heeft momenteel een drietal uitvoeringen, en dat zijn de Gazelle Classic, De Gazelle Basic en de Gazelle Toer Populair.


De Classic is er voor de vriendelijke prijs van € 379,- Het is een solide stalen stadsfiets met een unieke 65 graden geometrie voor de authentieke en ontspannen rechtopzithouding. De Classic is in meerdere trendy kleuren te verkrijgen. Deze omafiets is bij Izibike en de Bikegigant al te koop voor het bedrag van € 299,-. Ook voor ditzelfde bedrag kunnen we deze fiets uit 2010 bij Centralbikes aantreffen.

Gazelle Basic

De Gazelle Basic heeft dezelfde geometrie, is uitgerust met een terugtraprem en een extra trommelrem voor, en levert dezelfde zithouding op als de Classic. De adviesprijs voor deze fiets ligt op € 449,- en met de uitbreiding met 3 versnellingen komt deze fiets op € 499,-. Verder is deze omafiets o.a. voorzien van een lichtlopende, onderhoudsvrije naafdynamo en is de fiets in verschillende kleuren te koop waarbij de fiets in het zwart bovendien nog leverbaar is met drie versnellingen. De Basic komt bij Bikesplaza op € 379,- en met de 3 Nexus versnellingen op € 424,-. Ook Centralbikes en Izibike bieden deze fietsen met korting aan, respectievelijk voor € 349,- en € 399,-.

Gazelle toer populair

De Gazelle Toer Populair tenslotte is het stijlicoon van de omafiets en is al jaren het uitgangspunt bij de vervaardiging van de omafietsen van in ieder geval Gazelle zelf. Het is een uitstekende, stalen stadsfiets met de bekende 65 graden geometrie. Er kan bij dit model worden gekozen uit zwarte of roestvast stalen velgen. Een ART-goedgekeurd veiligheidsslot met anti-diefstalchip maakt bovendien deel uit van de standaarduitrusting. De standaarduitvoering is voorzien van en terugtraprem en een trommelrem aan de voorzijde en kost € 549,-. De uitvoering met de extra drie versnellingen komt op € 749,- De standaard uitvoering van 2010 is ook bij Bikesplaza te vinden voor slechts € 465,- en de 3 versnellingenfiets bij Centralbikes voor slechts € 589,-.


Oorsprong omafiets

De toerfiets, zoals het model van de omafiets oorspronkelijk heette en die we nu niet anders kennen als de omafiets, stamt oorspronkelijk uit Engeland.


Naam omafiets

Het product had al enige tijd bestaan, werd opnieuw ontdekt en kreeg een toepasselijke naam. Een verlangen naar de tijd van oma, zogezegd.


Afgleide fietsen

Op basis van de omafiets zijn in het verleden allerlei afgeleide fietsen ontwikkeld: Deze fietsen, zoals de bakkersfiets zijn in het verleden veel gebruikt en dat is eigenlijk nog steeds het geval.


Frame omafiets

De gebogen framebuis van de opoefiets was toentertijd op een zodanige wijze uitgevoerd dat de dames op een gemakkelijke en beschaafd ogende wijze de fiets konden bestijgen.


Balhoofdbuislengte

Over de lengte van de balhoofdbuis van de omafiets is door de jaren heen het nodige te doen geweest.


Copyright:   Bycicle Repairman

Disclaimer