Montego Omafietsen

  Montego is met een serie fietsen op de markt verschenen onder de noemer urban-fietsen. Deze serie herbergt ook enkele omafietsuitvoeringen: Voor de omafietsadepten kunnen ze een verrassing zijn. Het zijn immers niet alleen sterke, solide en licht rijdende fietsen, maar ze zijn ook nog eens tijdloos qua uitvoering, met behoud van de klassieke elementen die zo kenmerkend zijn voor een omafiets. Deze fietsen zijn uitgerust met brede banden van het gerenommeerde merk Schwalbe. Dit type banden draagt zorg voor een plezierig, comfortabel en stabiel rijgedrag.  

Montego Daily Urban Classic Black

Dit is een fiets met een aluminium frame en een vaste stalen voorvork, een remnaaf van het merk Shimano en eveneens van Shimano is de Single Speed versnelling. Een stalen stuurpen en een aluminium zadelpen (beiden vast maar uiteraard wel stelbaar). De verlichting aan de voorkant, Smart Halogeen, werkt net als aan de achterzijde, ook Smart, op batterijen. De Montego Daily Urban Classic Black heeft een adviesprijs van € 449,-

Montego Daily Urban Classic

Deze Montego Daily Urban Classic Black is verkrijgbaar in de framematen 51 en 55 cm en is er ook in een herenuitvoering in de maten 53 en 57 cm. Bij de rijwielcashencarry komt deze fiets zonder versnellingen op €395,-.

Montego Daily Classic

De Montego Daily Classic is goedkoper met een adviesprijs van € 349,- Dit is een fiets met een Hi-Ten gelast stalen frame en een dito voorvork, remmen van het merk Shimano en eveneens van Shimano is de Single Speed versnelling. Een stalen stuurpen en een stalen zadelpen (beiden vast maar uiteraard wel stelbaar). De verlichting aan de voorkant, Smart Halogeen, werkt net als aan de achterzijde, ook Smart, op batterijen. Deze fiets heeft Retro snelbinders uitgevoerd in de kleuren creme en zwart. Deze Montego Daily Classic is verkrijgbaar in de framematen 50 en 57 cm. Bij nieuwefietsenwinkel en omafietsenzaak te koop voor € 299,-. Bij rijwielcashencarry: € 309,-

Montego Daily Ladies Pink

Dit is een fiets met een Hi-Ten gelast stalen frame en een dito voorvork, remmen van het merk Shimano en eveneens van Shimano is de Single Speed versnelling.

Een stalen stuurpen en een stalen zadelpen, beiden vast maar uiteraard wel stelbaar. De verlichting aan de voorkant, Smart Halogeen, werkt net als aan de achterzijde ook Smart, op batterijen. Deze Montego Daily Ladies Pink is verkrijgbaar in de framematen 50 en 57 cm. Deze Daily Ladies staat bij omafietsenzaak in de etalage voor € 299,- onder de naam Montego Daily Romantic.

Montego Daily Ladies Pink. Adviesprijs € 349,-

Montego Daily Ladies Eiken Bruin

De Montego Daily Ladies Eiken Bruin heeft als adviesprijs € 349,- De Montego Daily Ladies Eiken Bruin, is te beschouwen als de solide, klassieke omafiets van vroeger met net een beetje meer luxe van tegenwoordig. Terug met een paar aanpassingen voor net even dat beetje meer stijl. Een Oer-Hollands omafiets met een knipoog. Dit is een fiets met een Hi-Ten gelast stalen frame en een dito voorvork, remmen van het merk Shimano en eveneens van Shimano is de Single Speed versnelling. Een stalen stuurpen en een stalen zadelpen (beiden vast maar uiteraard wel stelbaar). De verlichting aan de voorkant, Smart Halogeen, werkt net als aan de achterzijde, ook Smart, op batterijen. De snelbinders zijn van Retro in de kleurencombinatie bruin en beige. Framematen zijn 50 en 57 cm. Deze omafiets staat bij omafietsenzaak te koop onder de naam Montego Daily Natural voor de prijs van € 299,- .

Montego Daily Ladies Katoen Wit

Dit is een fiets met een Hi-Ten gelast stalen frame en een dito voorvork, remmen van het merk Shimano en eveneens van Shimano is de Single Speed versnelling. Een stalen stuurpen en een stalen zadelpen (beiden vast maar uiteraard wel stelbaar). De verlichting aan de voorkant, Smart Halogeen, werkt net als aan de achterzijde, ook Smart, op batterijen. Deze Montego Daily Ladies Katoen Wit is verkrijgbaar in de framematen 50 en 57 cm.

  Deze Daily Ladies staat bij omafietsenzaak in de etalage voor € 299,- onder de naam Montego Daily Vintage. De Daily Ladies serie is er ook nog eens in de Flirty Purple uitvoering voor dezelfde prijs van € 349,- . Deze Daily Ladies staat bij omafietsenzaak in de etalage voor € 299,- onder de naam Montego Daily Hot.

Montego Daily Urban Cafe Noir

Dit is een fiets met een aluminium frame met geintegreerde kabels en een vaste stalen voorvork, een remnaaf van het merk Shimano en eveneens van Shimano is de Single Speed versnelling of in de uitvoering met het Shimano nexus 3 versnellingensysteem. Een stalen stuurpen en een stalen zadelpen (beiden vast maar uiteraard wel stelbaar). De verlichting aan de voorkant, Smart Halogeen, werkt net als aan de achterzijde, ook Smart, op batterijen. De voordrager en een eventueel hierop aan ter sluiten krat zit niet in prijs inbegrepen. Deze Montego Daily Urban Cafe Noir is verkrijgbaar in de framematen 48 en 53 cm en is er ook in een herenuitvoering in de maten 51 en 54cm.

De Montego Daily Urban Cafe Noir 2012 is een vervolg op het succesnummer van vorig jaar met het aluminium oversized frame, de terugtraprem zonder versnellingen, de stalen velgen met de RVS spaken, het Selle Royal Drifter zadel, de brede Big Apple banden en het AXA Defender slot. De adviesprijs is € 449,- of € 499,- voor de 3 versnellingen uitvoering.

Deze uitvoering zonder versnellingen staat bij de fietsenwinkel te koop voor het bedrag van € 379,- en bij de rijwielcashencarry komt deze fiets zonder versnellingen op € 395,- (2011) en met het Shimano nexus 3 versnellingensysteem, op € 439,-. Bij Bemibikes voor € 399,- ,(Adviesprijs € 449,-) zonder versnellingen.

Montego Daily Urban Cafe Au Lait

Dit is een fiets met een aluminium frame met geintegreerde kabels en een vaste stalen voorvork, een remnaaf van het merk Shimano en eveneens uitgevoerd met het Shimano Nexus 3 versnellingensysteem . Een stalen stuurpen en een stalen zadelpen (beiden vast maar uiteraard wel stelbaar). De verlichting aan de voorkant, Smart Halogeen, werkt net als aan de achterzijde, ook Smart, op batterijen. De voordrager en een eventueel hierop aan ter sluiten krat zit niet in prijs inbegrepen. Deze Montego Daily Urban Cafe Au Lait is verkrijgbaar in de framematen 48 en 53 cm en is er ook in een herenuitvoering in de maten 51 en 54cm. Bij de rijwielcashencarry komt deze fiets met een adviesprijs van € 499,-, met het Shimano nexus 3 versnellingensysteem, op € 439,-.

 

Oorsprong omafiets

De toerfiets, zoals het model van de omafiets oorspronkelijk heette en die we nu niet anders kennen als de omafiets, stamt oorspronkelijk uit Engeland.


Naam omafiets

Het product had al enige tijd bestaan, werd opnieuw ontdekt en kreeg een toepasselijke naam. Een verlangen naar de tijd van oma, zogezegd.


Afgleide fietsen

Op basis van de omafiets zijn in het verleden allerlei afgeleide fietsen ontwikkeld: Deze fietsen, zoals de bakkersfiets zijn in het verleden veel gebruikt en dat is eigenlijk nog steeds het geval.


Frame omafiets

De gebogen framebuis van de opoefiets was toentertijd op een zodanige wijze uitgevoerd dat de dames op een gemakkelijke en beschaafd ogende wijze de fiets konden bestijgen.


Balhoofdbuislengte

Over de lengte van de balhoofdbuis van de omafiets is door de jaren heen het nodige te doen geweest.


Copyright:     Bycicle Repairman

Disclaimer