Sparta omafietsen

 

Sparta is eveneens een welbekend Nederlands merk met een aardig assortiment omafietsen. De Granny kent zowel een uitvoering met als zonder versnellingen.

De Granny is er in verschillende uitvoeringen, ook met bloemen en lieveheersbeestjes. Deze Granny is de omafiets met de meest modern vormgeving en is bedoeld voor de jongere doelgroep en dan hoofdzakelijk meisjes. De fiets is gebaseerd op een frame dat is gemaakt van aluminium en de velgen zijn van hetzelfde materiaal. Deze omafiets is al vanaf € 449,- in de winkel verkrijgbaar. Bij Izibike wordt deze Granny met de terugtrapremuitvoering aangeboden voor € 359,- De Bikegigant biedt deze omafiets aan voor €349,-. Bij Centralbikes kost deze Granny uit 2009 slechts € 335,- en die van het jaar 2010 komt ook hier op € 359,-.

De Granny met 3 versnellingen komt op € 549,- Maar ook deze Granny uit 2010, komt in allerlei leuke uitvoeringen voor en is bij Izibike te vinden voor € 439,-. Hetzelfde type uit 2009 kost hier € 419,-. Bij Centralbikes betaalt u voor deze Granny uit 2009 slechts € 410,- en slechts € 439,- voor het type uit 2010.

Verder is er van het merk Sparta de omafiets bekend die naar de naam Vintage luistert (€ 599,-). Bij de Bikegigant te vinden voor € 479,-. De Sparta Country is verder uitgerust met 3 versnellingen van het merk Sturmey Archer (€ 649,-). Deze Sparta Country uit 2010 kost bij Izibike € 519,- Bij de Bikegigant is deze fiets uit 2010 leverbaar voor € 499,-. De Sparta Country Tour met 3 Nexus-versnellingen van Shimano (€ 699,-). Bij Izibike voor € 559,-.

 

Sparta Pick-up

De Sparta Pick-up, wordt in drie uitvoeringen geleverd, te weten:

  • Zonder versnellingen voor € 549,-. Bij Izibike voor € 435,-. Voor € 419,- bij de Bikegigant.
  • Met een 3-versnellingensysteem van Sram voor € 599,-. Izibike: € 479,-. Bij Bikegigant voor € 459,-.
  • En met een 7-versnellingensysteem van Shimano Nexus voor € 649,-. Bij Izibike voor € 519,-. Bij de Bikegigant voor € 499,-.

Oorsprong omafiets

De toerfiets, zoals het model van de omafiets oorspronkelijk heette en die we nu niet anders kennen als de omafiets, stamt oorspronkelijk uit Engeland.


Naam omafiets

Het product had al enige tijd bestaan, werd opnieuw ontdekt en kreeg een toepasselijke naam. Een verlangen naar de tijd van oma, zogezegd.


Afgleide fietsen

Op basis van de omafiets zijn in het verleden allerlei afgeleide fietsen ontwikkeld: Deze fietsen, zoals de bakkersfiets zijn in het verleden veel gebruikt en dat is eigenlijk nog steeds het geval.


Frame omafiets

De gebogen framebuis van de opoefiets was toentertijd op een zodanige wijze uitgevoerd dat de dames op een gemakkelijke en beschaafd ogende wijze de fiets konden bestijgen.


Balhoofdbuislengte

Over de lengte van de balhoofdbuis van de omafiets is door de jaren heen het nodige te doen geweest.


Copyright:  Bycicle Repairman

Disclaimer